hej hopp

Nu är jag helt redo för tacomiddag och vin. Så snart ska vi kila iväg. En kisserunda med Axel och ett toabesök hinner jag allt med innan. Slänger upp en bild på hur jag ser ut också.


Axel har fått en liten kusin

Igårkväll ringde pappa och meddelade en nyhet. Gardenia (pappas häst) håller på att föla. Och att han var på väg dit. Lite senare får jag ett mms....




Det blev en liten flicka. Hur söt som helst! :)

En joggingtur senare

För en stund sen kom jag innanför dörren efter min och Axels joggingrunda. Det var riktigt skönt ute i spåret idag. Precis lagom varmt och knappt ngt folk, precis som jag vill ha det! Jag känner mig lite extra duktig eftersom att jag gjorde lite sit-ups och sådär efteråt.

Jag passade även på att ringa till Amanda och vi smed lite planer inför morgondagen. Jag och Daniel ska hem till dom imorn på tacomiddag. Ska bli supertrevligt!

Nej nu ska jag slänga i mig lite köttfärssås sen duscha. Klockan 4 ska jag hämta D vid tåget.


Vasastan

Såhär skriver Örebro bostäder om området Vasastan på sin hemasida

Området

I västra delen av staden ligger Vasastan, en av Örebros mest populära stadsdelar. I området har ÖBO drygt 1 200 bostäder, i olika stilar och åldrar. Variationen på ÖBOs lägenheter är stor! Välj vad som passar dig bäst: praktiskt i modern standard eller mysigt med kakelugn.
Många anser att Vasastan är en slags stad i staden, med sina tydliga gator och kvarter. Det är definitivt en levande stadsdel med ett stort serviceutbud: affärer, restauranger, pizzerior, apotek, och mycket annat. Området har också många vackra parker.
Till den absoluta stadskärnan är det cirka en till två kilometer beroende på var i Vasastan du bor. Härifrån går det både snabbt och smidigt att ta sig in till Örebros absoluta stadskärna, till fots eller med cykel.


Jag känner mig även väldigt hemma i just den här delen av stan. eftersom att min pappa bor där och jag själv har bott där i flera år. Synd bara att pappa och resten av familjen flyttar därifrån nu i vår, annars hade vi varit grannar.



Här är huset vi ska bo i

Avslöjandet

Jag berättade ju igårkväll att jag hade en nyhet. En nyhet som jag tycker är väldigt rolig, stor, härlig och lugnande. Det är ju såhär att jag och D ska flytta tillbaka till min hemstad Örebro till sommaren/hösten. Han ska plugga där och jag längtar hem. Och igår mina vänner så fick vi veta något bra. Nämligen att vi har fått en lägenhet. Och inte bara något skabb som man tar i sista sekunden. Utan en bra lägenhet som ligger jättefint, som är lagom stor och lagom billig. Och vet ni Jag älskart! :D

Det är en etta (I know),  men en stor etta på 53 kvm. En stor sovalkov där våran dubbelsäng får plats och som man kan spärra av med ett draperi eller vikvägg. Lägenheten har badrum med badkar -ett stort plus. Den har även en stor balkong och ett jättestort kök. Den är verkligen välplanerad! Läget är perfekt också. Det tar ca 5 minuter att komma upp på stan och ca 3 minuter att ta sig till tågstationen (när man promenerar alltså).


Nu längtar jag ihjäl mig. Vi ska åka och titta på den på måndag och inflyttning blir första augusti.





Här har ni ritningen

Chill

Nu sitter jag i soffan framför MTV med Daniel bredvid och mellan oss står det en påse med cashewnötter. Om en stund blir det en varm dusch och sen krypa ner i sängen. Jag har haft en väldigt bra dag idag och fått reda på en sak som är helt sjukt bra! En liten suprise som jag berättar imorn.

Gå och lägg er snart. God natt!


Fotboll :)

Efter att vi hade ätit förut så tog vi med Axel till en fotbollsplan i närheten. Vi tog också med vår röda plastboll och picknik-filten. Vi spelade lite och hade det roligt tillsammans. Axel fick springa lös och busa och sniffa och ha sig. Jag tror vi trivdes lika mycket alla tre faktiskt. Men eftersom vi spelade så hårt så blev vi trötta efter en stund och då la vi oss på filten för att vila och sola lite. Det var hur skönt som helst att ligga där och slappna av. Jag älskar verkligen att vara ute i naturen, jag får en så skön frihetskänsla inombords!



Jag glömde kamera hemma så ni får nöja er med några gamla godbitar






Lunch/middag

Nu står Daniel ute i köket och gör köttfärssås och till den ska det serveras fullkornspasta. Låter jättesmaskigt! Men jag är inte så hungrig eftersom att jag smuttade i mig en god hallonsmoothie och lite flingor. Jag älskar att göra smoothies just för att det är så enkelt, går snabbt, är jättegott och för att det är supernyttigt! Jag tänkte skriva upp recept på hur jag brukar göra så kanske ni kan testa och se hur gott och enkelt det är.

-150 g frysta bär t.ex. hallon eller björnbär.
-ca 1 dl sojamjölk. Kan varieras beroende på hur tjock du vill ha din smoothie
-2 tsk kesella vanilj

* Tina bären i mikron. Men se till att dom inte blir varma eftersom att vi vill ha smoothien kall.
* Lägg i alla ingredienser i en plastbunke och mixa alltihop med en stavmixer.
* Servera!


Internetkrångel

Vårat internet krånglar fortfarande. Det funkar när det känner för det och det är väldigt störande. Men på grund av det så är det ibland kasst med uppdateringar. Men sånt är livet.

Idag är det riktigt varmt ute, men solen skiner inte sådär som jag vill att den ska göra. Men man ska inte klaga. Nu tänkte jag i alla fall åka iväg en sväng och inhandla Daniels examenspresent. Jag kan ju tyvär inte avslöja vad det är för något, för då kommer han se det ju och the suprise is ruined. Men den som lever får se ;)

Vad gör ni en måndag som denna?


Puss hejdå :P

Bildregn





picknick/piknik(?)

Nu är vi på G. Eller, vi är vakna i alla fall. Tänkte bege oss av till Willys för att inhandla lite smått och gott. Dom har väldigt bra pris på energidrycken där den här veckan, så vi tänkte passa på att köpa ett par plattor till Daniels examensfest senare i sommar. Plus att vi måste fylla på kylskåpet, det ekar nämligen där inne.

Och inte nog med detta så tänkte vi även unna oss en picknik.


God morgon

Snacka om att jag känner mig ganska sliten idag. Men gud så kul vi hade igår! Roliga människor, god mat, musik och dans. Kan det bli bättre (?) Det slutade med att vi kom hem runt tre halvfyra inatt och då sprang jag ut en runda med Axel. När jag kom in och la mig ner så slocknade jag direkt.

Jag kanske ska berätta lite mer i detalj hur festen var...
Vi kom dit runt åtta-tiden och samlades tillsammans med andra gäster runt dom dukade borden. Förrätten var redan serverad och den bestod av Meza (olika dipsåser och bröd), så den högg vi in på direkt. Drycken stod även den framme på borden så vi högg in på den också ;) Medan vi sitter där och smaskar så anländer Meis och Jemi (kvällens huvudpersoner) då ställer sig alla upp och välkomnar dom i dörren. Musiken sätter igång ordentligt och dansen tar fart. Alla samlas runt paret och shakear loss. Efter en stund så stannar musiken upp och då är det dags för prästen att göra sitt. Det är nästan som på ett bröllop och dom utbyter ringar. (jag förstod inte var prästen sa eftersom att han pratade syrianska). Nu blir det lugnt en liten stund och alla sätter sig ner igen. Men snart sätter musiken igång igen, det var ett liveband som spelade, och alla börjar dansa för fullt igen. Några timmar senare kom varmrätten in och den smakade utsökt. Kycklingfilé med stekt potatis, pepparsås och grönsaker. Mer dans och dricka sen serverades tårtan (jag älskar tårta). Det var en av dom godaste tårtorna jag ätit faktiskt, med blåbär i. Ännu mera dans och partajande in på småtimmarna blev det innan vi gick fram och grattade förlovningsparet och sedan begav oss hem. Hela kvällen är dokumenterad med både film och foto, det ska  verkligen bli jättespännande att få se sen!


Ni skulle bara se hur stiliga  Meis och Jemi var. Ett stort grattis till dom och deras förlovning!



Jag och min outfit. Dålig bildkvalité men det får duga.
Volangklänning - Lindex
Kavaj - H&M
Skor - Din Sko


Jäktigt!

Igår var jag upp på stan med S för att shoppa lite. En klänning och skor till ikväll då vi ska på förlovningsfest. Klänningen hade jag redan tittat ut så det var snabbt fixat. Det är en volangklänning från lindex och den är hallonrosa. Sen var det skor jag skulle köpa också och det gjorde jag. Hittade ett par sjukt snygga på Bianco. Dom var verkligen perfekta, snygga, sköna men dyra. Trött som jag var så testade jag bara högerskon. Och väl hemma när jag skulle prova dom och gå runt lite med dom så märker jag att den ena är trasig i ett spänne. Ihoplimmad =/ Himla tråkigt tycker jag. Ofta man vill betala så mycket för ett par skor som är trasiga. I alla fall, idag vaknade jag och promenerade upp på stan för att byta... fanns inga fler i samma storlek. så jag fick helt enkelt lämna tillbaka dom. Himla tråkigt tycker jag eftersom jag gillade dom så mycket. Men sånt är livet ibland.

Hur som helst så var jag ju fortfarande tvungen att skaffa mig ett par skor till ikväll... och eftersom att jag fick stress-shoppa så ville jag inte lägga ut så mycket pengar sådär i sista minuten. Så jag sprang in på din sko och handlade ett par i stället. Dom är fina dom också.. men inte lika lyxiga och definitivt inte lika sköna. Men snällare för plånboken och det är ju i alla fall positivt!





Dom här fina köpte jag från början. Blir så himla besviken när jag tittar på dom :(




Fick bli dom här istället. Svarta glansiga, rosett på hälen och silverklack.



                                                                                                                                                                                                                           
Det här inlägget skrev jag förut idag. men internetet pajade så publicerades aldrig. Hinner tyvär inte skriva ngt nytt nu, för vi ska nämligen alldeles strax åka iväg. Outfitbilder lägger jag upp imorgon. Glöm inte att kika in då! :D



Sommar!

Gud så skönt, riktigt sommarväder ute. Gick upp jättetidigt imorse (06.30 är jättetidigt för att vara mig) och tog en runda med Axel. Jag drog ut på den lite extra bara för att få vara ute i solen. Sen ringde mami och nu är jag hemma hos henne. Ska knycka en filt av henne och klä av mig och lägga mig i gräset och sola. Kan ni fatta, man kan ligga ute i värmen och sola nu. Sommaren är på väg och det med stormsteg.

HÄRLIGT!


Dags för skogspromenad

Ja, snart är det dags för mig och lillebror S att ta med oss Axel till karlslundsspåret för en 5 km-runda. Jag tror att vi ska försöka oss på att jogga hela vägen idag, igår blev det bara hälften. S skulle nog klara hela lätt som en plätt, det är mest jag som sinkar honom. Men men vi får se som sagt.

Annars har jag inte gjort så vidare mycket idag. Kissrundor med Axel, lagat mat, suttit i solen osv.

Med andra ord -en mindre spännande dag

Morn morn





Dags för frukost och sen ut i solen!

Solsken

Gud vad härligt det är!

Nu känner jag mig mycket bättre, pigg och alert som sjutton faktiskt. Jag, S och Axel kom precis hem efter en skogspromenad. Och det var hur skönt som helst med frisk luft och sol! Att maten stod färdig på spisen när man kom hem var ju inte helt fel det heller. Hemmagjort potatismos och ugnsfalukorv, smaskens!

Nu är min plastbrorsa på ICA och handlar Daimtårta. En bit sån och lite TV-tittande är vad som väntar härnäst. Vad ska ni göra?



Vi var ju hem till Mami en sväng förut. Då passade vi på att leka lite med lillebror


Den här sötnosen fick också va med och busa!

22/4

Inatt har jag haft feber, det är i alla fall vad jag chansar på, eftersom att jag vaknade upp i en svettpöl. Håret och kläderna var alldeles klibbiga. Samtidigt som jag var alldeles svettig så frös jag. Så ja jag är blond men smart och la ihop det ena med det andra och räknade ut att feber måste det ha varit.

06.34 väckte Axel mig och ville springa ut och kissa. Så jag kravlade mig upp och ut på en promis med han. Väl tilbaka så kröp jag ner i sängen igen och sov faktiskt till klockan ett. Men det känndes som att jag behövde det. Och nu är jag skitpigg. Piggare än jag har varit på flera dagar. Och jag tror att den där feberattacken drev ut något virus som jag har gått runt med ett tag. Ja, ja nog snackat om det.

Senare ska jag åka iväg och hälsa på Mami. Kanske ta en sväng på stan med S. Men först av allt ska jag titta in på ÖBO's hemsida och se om vi fått svar från dom angående lägenheten som vi har tittat på. Spännande!


Let her come after me, let it be war....

Gud så spännande! Längtar till nästa tisdag till fortsättningen. Ska Brody och Audrina hooka upp kanske? ( ja, johanna. Du har smittat mig med the hills-sjukan)

Nu är det dags att krypa till sängs. Take care!


Axel har redan gått och lagt sig

rolling

Nu rullar vi. Slänger upp en bild på dagens outfit.

Leggings - Gina
Tunika - Gina
Kofta - H&M Herr
Skinnjacka - Elvine
Halsduk - H&M
Sneakers - Din Sko


Örebro

Hej hallå! :)

snacka om att den här tröttheten hänger i sig fortfarande. Men det är bara att kämpa imot, man brukar ju börja känna sig piggare efter en stund, bara man kommer igång med dagen. Att skvätta lite kallvaken i ansiktet är ett bra knep också.

I alla fall, nu har jag hunnit släppa av D i skolan, så nu sitter jag framför The Voice på 5an. Ska snart börja sortera tvätt (kul va?). Slänga i mig lite frukost, packa lite smått och gott. Sen beger jag och Axel oss till gamla fina Örebro igen.



Ska bli riktigt häääärligt! :D

Långpromenad, handling och glass

Efter lunchen blev det en långpromenad med Axel och D till bussgaraget här i stan där våran bil stod parkerad efter besiktningen. Det var ombesiktning idag eftersom den inte gick igenom den förra. Men alla fel var fixade och idag gled vår lilla Nissan igenom galant. Axel blev trött i benen, så honom körde vi hem för att sen ge oss av till Willys för att handla. Och man kan ju säga såhär att det inte blev så mycket mat handlat. Utan lite glass, godis, chips och dip slank ner (opps!) Men eftersom att vi var på fest igår så känns det som söndag för oss idag, och på söndagar får man ju äta godis


-eller hur? ;)



20/4

Idag vaknade jag vid 12 och var SJUKT trött! Vi kom hem ca halvfem imorse och jag kunde inte somna direkt utan slocknade väl någon gång vid 6-tiden. Men festen var riktigt lyckad. Det var mycket folk där (ca 200 enligt min uppskattning) och det dansades och skojades in i det sista. Maten som bjöds var riktigt god också. Förrätten bestod av Meza (stavas?) Alltså massa olika dipsåser så som tzatsiki, hummus, ajvar, aubergineröra mm som man fick doppa bröd och grönsaker i. Till huvudrätt fick vi grillat. Jättegod kyckling, lamm och fläsk med klyftpotatis. Det enda jag skulle vilja anmärka lite på, som efterättsmänniska jag är, så var det just det att vi inte direkt fick någon efterrätt förutom frukten som vi fick in till bordet. Men sammanfattningsvis så var det en toppenkväll igår!

Nu ska jag försöka rycka upp mig och börja med lunchen.

Nu drar vi






Vilostund har guld i mund

Sådär. Nu kom vi just hem från middagen. Det fanns verkligen massor med god mat, så nu är magen riktigt mätt. Kul att träffa D's familj också! Men jag är verkligen sjukt trött nu. Ska passa på att vila en timme innan jag gör mig i ordning för festen ikväll. Tänkte lägga upp bilder sen på min outfit och sådär. Så titta in senare igen!

Kram!


Påsken ska firas!

Hej allihoppa!

Nu har jag nyss kollat klart på Marley & Me, jag tyckte att den va skitbra. Jättesorglig på slutet, så mina ögon kunde inte riktigt hålla sig torra. Tillbaka till att påsken ska firas. Konstigt -tänker ni (?)
Ja , lite konstigt är det kanske. Men det är så att Syrianerna firar sin påsk den här helgen, så i fredags var deras långfredag. Och idag är dom i kyrkan och får påskägg och karameller.  Och eftersom att det firas för fullt nu så ska vi snart åka iväg till Daniels föräldrar på påskmiddag och senare ikväll ska vi till Södertälje för att gå på en stor påskfest. Det kommer att bjudas på dricka, mat, sång och dans. Ska bli riktigt kul faktiskt! Men jag ska inte dricka något alkoholhaltigt idag för jag ska vara the designated driver (stavas?)



Just nu



Axel

För en stund sen så skulle jag hoppa in i duschen. Då hörde jag att lilla Axel kom traskandes utanför och kom att tänka på att det var länge sen han fick duscha av sig lite (typ ett halvår sen, men hundar ska inte duscha ofta).  Vi tog tag i saken, så nu luktar han lika gott som mammsen, om inte ännu godare. Om han gillar att duscha är en helt annan femma. Fick han välja själv skulle han nog helst avstå, men väl under vattenstrålarna så njuter han lite i alla fall. Det är mest efteråt som han brukar börja frysa och tycka det är obehagligt. Så nu ligger han och värmer sig under täcket hos pappa ;)


En nyduschad Axel, så söt så!


Första drinken...

...är nu blandad! :)

Absolut Ras. med sprite. Första gången jag testar och det smakar helt okej. Skulle suttit fint med lite lime i också, men köpte aldrig någon. Nu ska jag väcka D som har tagit en liten siesta, för att se vad vi ska hitta på. Grilla, upp på stan och sätta oss på en uteservering, något av det får det bli. Vad ska ni göra ikväll?




Äntligen är den min!


Sådär ja, nu är den äntligen på plats i min sminkväska


Hårspännen från Glitter. Ska använda dom imorn till påskfesten då jag ska köra på blått.

(fråga mig inte varför min mobil börjat ta så suddiga bilder)

Städdag

Hej där!  Nu ska jag och D precis äta en väldigt sen frukost. Sen ska vi bege oss ut på äventyr. En sväng förbi systemet för att inhandla lite dricka till påskfesten imorgon är det vi ska göra först, efter det blir det en sväng till Tuna park, för jag måste köpa nya strumpbyxor/tights. Det har nämligen gått hål på mina. Men det vi ska lägga mest energi på idag det är att städa och tvätta. Hela lägenheten ska bli skinande ren och lukta superfräsht!

Helst skulle jag vilja vara ute i det underbara vädret, men måste man städa så måste man.


Störtskön låt!


Någon mer än jag som känner igen sig?

Outfit

Snart ska jag upp på stan och träffa Meis. Ska bli supertrevligt! Tänkte slänga upp ett par bilder på outfiten och så att ni får se resultatet av hårblekningen. Vad ska ni göra en fredagkväll som denna?




Glansig jacka från Monki
Blå tunika från Gina
Grå tights från Cubus
Klocka från Spanien



Bränner hårbotten

A.K.A bleker utväxten. Det är exakt vad jag håller på med just nu. Ett ont måste, men hey -en sak jag kan stryka från måstelistan som jag inte va så pigg på förut idag. Men jag kan säga er att det var på tiden att jag tog tag i det (som ni ser på stockholmsbilderna). Synd bara att det måste svida och klia så!





Mer från Stockholm

Nu har jag fått alla bilder från stockholm av Jujjs. Tänkte slänga upp några exemplar. Och som man brukar säga, en bild säger mer en tusen ord.


Bilder





Foto och Redigering: Veronica
Modell: Jag


Svacka

Just nu känner jag att jag är på väg in i en svacka. Jag hamnar i svackor lite då och då faktiskt. Det behöver inte nödvändigtvis betyda att jag är deppig samtidigt. Utan precis som den här svackan så känner jag mig i stort sett orkeslös. Jag orkar inte ta tag i måsten, sådant som måste göras. T. ex. städning, jag pallar verkligen inte att städa. Tvättningen är också det något jag drar mig för just nu. Jag känner mig så orkeslös att jag helst bara inte vill göra någonting. Men som sagt jag känner mig inte deppig, utan bara orkeslös och njuter snarare av att inte göra någonting.

Fler måsten på min lista är att fortsätta med jobbsökningen -MEN vem orkar? Sitta där och skriva ihop något fint, fjäskigt och lite överdrivet bra om sig själv. Och detta om och om och OM igen liksom. För att inte börja tala om min träning, den här veckan har jag inte tränat en enda gång. Man skulle ju kunna tro att jag har dåligt samvete över det, men nej det har jag inte.

Undrar vad den här svackan beror på. Kankse är någon förkylning eller liknande som håller på att smyga sig nära. Kanske det värken i kroppen och tröttheten beror på. I så fall så hoppas jag att den slår ut hårt direkt och försvinner lika snabbt. Istället för att bli sådär långvarig som färkylningar kan bli ibland.

Nej nu ska jag se om det finns något mer måste jag kan strunta i och göra något roligt istället =)




Axel älskar att hälsa på hästarna.
Skulle jag släppa honom lös bredvid hagen så skulle han kuta rakt in.


Det funkar!

Kan ni tänka er, helt plötsligt bara så hoppade nätet igång igen. Känns underbart!

Nu har jag just tittat på Grannfejden på Tv3, ganska kul faktiskt. Det finns ju verkligen folk till allt. Ibland (rätt ofta) så känns det nästan som att man själv är den enda normala i hela världen (förutom dom närmaste också förstås). Samma känsla kan man få när man är ute i trafiken och kör bil, då kan man få känslan av att man verkligen är den enda i hela världen som kan köra normalt. Folk tvärbromsar, kör 30 på 50-vägar, blinkar inte, blinkar fast dom inte ska svänga. Ja, helt konstiga saker som man själv aldrig skulle göra liksom. Men det värsta är nog när det är någon som verkligen lägger sig i arslet på en, så man får sån där riktig lust att tvärbromsa så dom kör rakt in i en.

Nu ska jag nog hoppa in i duschen och sen gå och lägga mig.


Johanna var sugen på en runda med MCn


Och jag var tvungen att ta ett viktigt samtal.

(bilder från stockholm, tagna på junibacken)


Internet funkar inte

Har inte kunnat blogga på ett par dagar för vårt internet hemma fungerar inte. Riktigt surt, speciellt nu när man hade börjat komma upp i lite högre läsarantal. Men håll ut det löser sig snart. Och då hoppas jag att ni fortsätter att titta in! :)

Min stockholms-resa var verkligen helt underbar! Hade så himla kul med Johanna. Vi gjorde stan i några timmar först, sen tog vi färjan över till djurgården. Och där gick vi till junibacken och Astrid Lindgrens värld. Verkligen jättefint där och man fick världens nostalgikick av att åka sagotåget. Då man besökte alla Astrid Lindgrens världar. Så som Lönnerberga Nangijala och såklart Junibacken. Lite shoppade jag också, så som världens bästa mascara, som johanna tipsade mig om, och den var verkligen så bra som hon sa! Ett läppglans och en födelsedagspresent till Meis blev det också.

Jag kom hem till Eskilstuna vid 6-tiden igen, då åkte vi och handlade lite sen begav vi oss till Max (hamburgestället) för där satt Meis och Jemi och väntade. Vi överlämnade presenten till födelsedagsbarnet och passade på att prata lite strunt och ha allmänt trevligt.

Just nu sitter jag i mammas källare, för idag var jag och D nämligen på lägenhetsvisning här i Örebro. Och vilket läge det var, vi tackade genast ja, men det är fortfarande inte säkert att vi får den, eftersom vi var nummer 6 av 10 som fått erbjudande. Men håll tummarna!

Nu ska jag passa på att va lite social med familjen medan jag är här och så hoppas jag att vårat internet hoppar igång igen snart!

Sköt om er!

Gå och titta på alla fina bilder från stockholm i Johannas blogg!

El Stockholmo

Nu ska jag slänga på mig lite kläder, gå ut en sväng med Axel och sen springa iväg till tåget. Frukost äter jag på tåget =)

Slumrat

Nu vaknade jag nyss upp genomsvettig, hade lyckats slumra till en stund. Men jag fick inte så mycket sömn inatt plus att jag var uppe ganska tidigt imorse och då är det väl tillåtet att ta en liten siesta -visst?

Hoppas att jag kan somna i någorlunda god tid ikväll i alla fall. För imorgon ska jag upp ganska tidigt igen. För jag ska nämligen ta tåget till stockholm klockan 9. Ska bli så kul att göra stan med Johanna!

Nu ska jag nog slänga i mig lite kvällsmat, och sen försöka somna igen. Berätta, hur har er dag varit?





Det är samma bilder som jag lagt upp innan, men med lite olika redigeringar. Vilken gillar ni bäst?

Foto och redigering: Veronica
Modell: Jag






Närbild

Nu sitter jag här och är mätt i magen. Laxfile med kokt broccoli och kokta morötter. Nyttigt och smaskigt, men man kan ju inte vara för nyttig, därför kompenserar jag med lite godis till efterätt ;D

Vad sägs om en till bild från dagens session?



Fotograf : Veronica
Modell: Jag

Premiärbilden

Här kommer det första smakprovet från min och Veronicas runda imorse.





Hemma

Nu kom jag precis innanför dörren. Marcus och Veronica var jättesnälla och skjutsade hem mig och det var riktigt uppskattat. För lite frusen är jag allt nu efter plåtningen. Fågelbajs och iskallt vatten är lite av sakerna jag utsatts för,  men vad gör man inte för konstens skull. Är verkligen jättespänd på att få se resultatet. Slår vad om att det är tiptop!

Jag funderar starkt på att hoppa in i duschen, varmvattnet känns väldigt lockande faktiskt. Sen blir det lite matlagning. Tänkte va snäll och lägga upp ett litet smakprov från min mobilkamera på hur jag såg ut under fotorundan också.






Morgonstund har guld i mund

Det var något min far försökte lura i mig när jag var liten. Men jag fattade aldrig det där. Var sjutton är guldet då? Nej, jag gillar att sova länge, men idag var det bara att upp och hoppa tidigt. Och är man väl uppe så är det ju faktiskt ganska härligt. Fåglarna kvittrar för fullt här ute. Själv håller jag på att göra mig i ordning för att bege mig av till Veronica snart. Glöm inte att kika in under dagen sen. Kanske att jag har en fin bild att visa till kvällen.

Nej nu är min volumaster varm, dags att kila. Ha det bra, Kram!

Taggad!

Ja det är kommer verkligen bli sketabra alltså! Fotosessionen alltså. Nu är det bara att hoppa in i duschen för en god natts sömn och så smäller det imornbitti. Ska träffa veronica kl 8.

Nattinuffs!

Home sweet home

Nu är jag back in tuna-town igen. Känns faktiskt skönt att komma hem (även om jag hellre vill att hem ska vara i örebro). Men är så skönt att komma hem till sin egen lägenhet och alla sina saker och sin egna säng och sist men inte minst hem till D! Det är ju som man brukar säga borta bra men hemma bäst.

Så fort jag kom innanför dörren så var jag och D tvugna att åka iväg och lämna in vår bil, för rutan ska bytas imorgonbitti. Passade på att ringa till sötjujj för att planera lite. Men min mobil dog nästan direkt. Jag ser verkligen fram imot onsdag då jag ska åka och hälsa på i the big city ;) snacka om att vi ska göra stan!

Nu ska jag mumsa upp min gott och blandat yummie och mitt glas med brämhults apelsin/jordgubb. Sen börja förbereda för fotograferingen imorgonbitti. Måste ju testa sminket, kläderna och frisyren jag har tänkt. Det ska verkligen bli så himla kul!



Snygg bild va? :P

Rekvisita

Sådär. Nu är jag hemma hos pappa igen. Jag, S, E och L har varit ute på lite shopping. En ny soffa från mio är inhandlad och en ny filmkamera från netonnet. Jag passade på att införskaffa lite rekvisita till min och Vexys fotosession imorgon. Gud vad jag längtar!

Nu ska kameran fixas sen ska vi åka ut till stallet och filma hästarna lite. En av hästarna pappa är delägare på ska nämligen föla vilken dag som helst. Tänk vad häftigt om bäbishästen ploppar ut idag när vi är där. Här kommer bilder på prylarna jag handlade till fotandet imorgon så får ni en liten smygtitt på vad temat kan vara.




Hej hopp!

Snacka om att jag vaknade upp med träningsvärk idag. Efter all avancerad gymnastik igår ;)

Jag åkte aldrig hem till E-tuna igår utan bestämde mig för att stanna kvar i Örebro, så har sovit hemma hos pappa. Det är himla skönt att vara hemma hos föräldrarna ibland, och känna sig som ett litet barn igen. Man behöver inte laga mat, inte tvätta, inte diska utan man blir bara ompysslad. Men ikväll beger jag mig av mot T-town igen, på både gott och ont.

Nu känner jag på lukten att pappa står och steker något gott i köket, så dags att gå och se vad det kan vara!

Finputsat

Nu har vi finputsat bloggdesignen ytterligare lite till.
Säg nu vad ni tycker!


Skriv under

Man kunde läsa om den unga flickan Sophie Lohede i tidningarna igår. Hon är en ung tjej som råkade riktigt illa ut. Hon blev vid flera tillfällen drogad och våldtagen av en man. Dagen hon skulle vittna så blev allt för mycket för henne och hon beslutade sig för att ta sitt liv. Och till följd av detta så beslutade domaren att mannen skulle gå fri. Alltså lades åtalet mot honom ner, endast för att Sophie var så nedbruten av honom att hon inte hade styrkan att vittna. Det här är så otroligt fel på så många sätt! Men snälla, hjälp till i försöket att ändra på det här. Gå in här och skriv på med ditt namn.



Bus, käk och sol

Har varit ute i trädgården och busat hela dagen och det har varit riktigt underbart. Jag, S och D har testat våra gymnastkunskaper och jag kan stolt säga att kullerbyttorna och hjulningarna fortfarande sitter där dom ska. Men D som gammal gymnast körde lite mer avancerade grejjer som bakåtvolter och handgång, och det fixade han galant. Efter allt stoj i trädgården så har jag t.o.m lyckats få lite färg och det är ju alltid uppskattat :D

Nu ska jag gå och packa ihop mina saker och åka in till stan och hämta min lilla Bäbis-Axel :D

Hur har eran dag varit?


Godmorgon

Idag är jag inte direkt uppe med tuppen, blev en riktigt lång sovmorgon. Men det tycker jag att jag var värd faktiskt. Axel är hemma hos min pappa så honom behövde jag inte gå ut med imorse. Utan det lasset fick morfar Lars och tant Eva dra.

Gårdagen blev riktigt mysig faktiskt, och maten var superb! Första grillningen för mig i år, men många till ska det bli. Idag har jag inga planer faktiskt, men det känns skönt. Så det jag ska göra härnäst är att hämta ett glas juice och gå ut i trädgården och sätta mig i solen. Kan det bli bättre?

Dagens

Jag tänkte slänga upp en dagens outfit innan jag beger mig av mot Örebro.






Kofta från Carlings
Tunika från Gina
Strumpbyxor från cubus
Halsband från
farmor

Vad tycker ni?


Saltigt värre


Plopp Saltlakrits

Är ni saltlakritsälskare som jag? Då måste ni testa plopp saltlakrits! Smeten är verkligen underbar, precis sådär saltig som man vill ha den. Inget sånt där mesigt som marabou lakrits, eller GBs gamla Pepe Lakrits. Ploppen är the real deal. Drömmen skulle va att bara ha en burk av smeten och sitta och äta med sked, alltså skippa chokladen. Även om chokladen är god den också så stör den saltlakritsen lite.

hey, så tycker jag :)

Gomorgon Sunshine!

Alltså, kan ni fatta hur fint väder det är ute idag? Så himla fint! Jag ska snabba mig med en dusch och lite fix och sen dra ut och fixa lite ärenden. Sen bär det av till Mami för grillning.

GLAD PÅSK!


Ny Design

Nu har äntligen lillebror Simon och jag fixat ny design. Vad tycker ni? Själv är jag nöjd! Och vet ni vem som har fotat och redigerat alla fina bilder på mig i headern? Jo, men visst det är veronica, visst är hon duktig! Kolla in hennes blogg här


Postkodmiljonären

I LOVE!
Jag älskar frågesporter, spelar ingen roll om jag kan svaret eller inte. Tycker det är så kul bara. Och när man väl kan svaret på vissa svåra frågor så känner man sig som smartarst i världen.


Åkte ut i avdelning 1


Jag tänkte  börja dagens första inlägg med lite travsnack. Jag och D åkte nämligen till travet vid lunchtid idag för att spela lite. Vi lämnade in en V5:a men åkte ur i avdelning 1 (av 5) fick in de resterande 4 loppen, men vad gjorde det liksom? spänningen var ju redan borta. Typiskt!

Vi spelade några tior utöver systemet och då vann vi ett par gånger. Inga storpengar, men kul ändå! Samtidigt som vi var på travet här i eskilstuna så var pappa, storebror och Eva på färjestadstravet i Karlstad. Flux startade nämligen. Han kom på 4e plats, men det var inte illa pinkat eftersom att han hade väldigt tufft motstånd. Och en fjärdeplats var helt godkännt och ett extra plus i kanten va ju att han sprang hem lite vinstpengar även som 4:a.

Nu så ska jag nog lägga mig en stund och vila. Och ikväll ska jag nog ta det lugnt här hemma med lite snacks och TV-tittande. Jag laddar för morgondagen, så det blir grillfest hemma hos mamma :)

Vad har ni för planer över påsken?


 
Stolta hästägare! Bilden är tagen i vintras när Flux vann på sundbyholmsbanan
här i Eskilstuna.
(fr. v: Bosse, Pappa Lars och storebror Tobias)


Fluxen ser stolt ut precis som kusken Juhanni.

Axel och Svanen


Lille Axel var nästan beredd att hoppa i det kalla vattnet, men bara nästan


Kom just hem från Bio. Fast and Furious såg vi, och jag säger bara det -vilken film!
Så himla bra! Snygga grabbar (iaf 2 st), snygga bilar, snygga brudar och riktig spänning!
Av mig får filmen 5 axlar av 5 möjliga ;)

Daniel Och Svanen






Nu är vi mätta i magen. Riktigt smarrig mat blev det. D pluggar lite -trots att han har påsklov. Och jag ligger framför TVn/datorn. Jag tog lite bilder när vi var i fågelreservatet. Jag tycker att den här blev så himla fin! Vad tycker ni?

Hemma igen


Nu har vi nyss kommit innanför dörren. Vårat äventyr började spännande nog med ÖB, dom har jättebra Dove bodybutter i miniburkar som är lätta att ta med sig. Perfekta för mig och mitt torra ansikte. Sen begav vi oss av till fågelreservatet och det var riktigt härligt att promenera runt där. Lite mulet till att börja med, men sedan sprack det upp och solen tittade fram. Axel fick springa lös, äta fågelbajs och jaga fåglar. Han stormtrivdes! Nu är han helt slut och har bäddat ner sig i en av mina klädhögar, bra att dom kommer till någon nytta och inte bara ligger och skräpar ;)

Jag tänkte slänga upp en bild med Dagens outfit och sen börja med matlagning. Det blir köttfärskebab-spett med hemmagjord klyftpotatis och gräddfilssås. Mumma!!



Jeansleggings från Vila. Linne från Gina, kort jacka från Only och pricken på i med vita sneakers från Din Sko.
                  

Brunch

Brunch är väl en sen frukost? I så fall är det just det jag och D åt idag. Smaskig Blåbär/Björnbär-smoothie och goda smörgåsar! Nu har vi precis tagit en dusch för att snart bege oss iväg på lite äventyr. Tror vi ska åka till fågelreservatet med Axel, så han får jaga lite birds :D




Som lovat

Här kommer bilder på godbitarna jag köpte igår


Klänning från gina tricot. Blir hur skön som helst att ha i sommar!



Tre basic linnen/tunikor. Satt så bra och var så sköna så köpte flera färger ;)


Klänning från Cubus. Väldigt enkel men satt som en smäck! Kanske förlovningsfest-material?


En till klänning från Cubus.
Dom ser inte såmycket ut för världen, men väl på så är dom faktiskt 10-poöngare!
Billiga var dom också, 199 kr. Sånt gillar vi!
Denna ska jag nog ha på mig på söndag då jag och D ska med våra fina vänner
på Syriansk påskfest. Det blir grejer det!



Shopping


Det var verkligen länge sedan jag unnade mig själv att shoppa, men idag. Ja, då small det!  :)
En jacka, tre klänningar och tre linnen. Tänkte ta lite bilder på det sen och lägga upp imorn så ni får se allt fint.

Så vad har annars hänt idag? Jo, började dagen med smarrig frukost, gjorde björnbärssmoothie och stekte till två äggmackor. Tog det lugnt och gjorde mig i ordning för dagen, när jag var klar så ringde jag till D som va ute med sin lillebror J och övningskörde. Dom hämtade upp mig så åkte vi runt lite. Sen begav vi oss iväg till TunaPark för lite shopping. D kännde sig svimfärdig som vanligt  (han gör alltid det när vi ska shoppa) men jag njöt för fullo! Efter att jag fick plåga D ett tag så var det hans tur. Han drog med mig först till Silvan och sen till K-rauta och nu var det jag som fick gå och känna mig svimfärdig. Hatar verkligen sådana affärer! Han inhandlade i alla fall lite fog för att fixa vår glasmosaik i badrummet (jag hade råkat krossa fogen lite med en av mina klackar, jaja sånt som händer).

Vi kom hem och han satte i gång med fogandet och fixandet, då passade jag på att ta en promenix. Visst det regnade, men luften känndes verkligen så himla fräsh och uppiggande! Så 9 km senare så sitter jag här framför TVn och det där städprogrammet på kanal 4. Den här familjen har verkligen så jäkla äckligt hemma att jag mår illa när jag ser. Kan knappt titta...

Hur har eran dag varit?


                    
Dagens outfit
Skjorta - Lindex
Jeansleggings - Vila
Ballerinas - Sophie
(plz don't mind mitt stökiga sminkbord)




Närmare bild på mina söta ballerinaskor


Hurtigbulle-outfit!
Regnställ från Five Seasons


Trött men ändå inte


Jag är verkligen helt slut i huvudet. Huvudet vill vila och hjärnan vill sova. Ögonen vill blunda och själen vill drömma sig bort.

MEN....

Kroppen är klarvaken. Benen vill springa, rumpan vill skakas och fläsket vill guppas ;) Om det inte var för att jag var rädd för mörkret och alla läskiga mördare ute på gatorna och parkerna så skulle jag lätt bege mig ut på en joggingrunda just nu. Skulle verkligen vara hur skönt som helst! Jag hatar att låta mig styras av rädslan, men just det här med att gå ut ensam på natten är verkligen inget jag kommer att göra -förutom i nödfall.

Så jag ska nog lägga mig på vardagsrumsgolvet och göra lite sit-ups armhävningar m.m. Men det bygger ju bara muskler, jag vill bränna fett. Men det får jag väl göra imorn istället...

Förresten hur kommer det sig att hur mycket jag än tränar så känner jag mig bara tjockare och tjockare?! Jag tycker det är jävligt konstigt...

Nä, träning, dusch, läggdags. Nattinatt!

RSS 2.0