Barnvakt

Dålig uppdatering idag -igen. Vad är det med mig...


Jag och Daniel är i alla fall hemma hos mammsen och är barnvakt åt lille addeman. Han somnade redan klockan 8 och vi kom hit halv8, så det har varit lugna puckar. Rocky ligger nedanför datastolen och snarkar och Daniel gör likadant fast uppe på soffan. Bara jag som är vaken med andra ord. Lille Axel är hemma hos sin morfar, det är mycket lugnare för honom där.

Nu ska jag snart sova... så god natt, hörs imorn!



Adrian, mamma och Rocky för ca 1 år sedan.
<3

Boktips

Godmorgon sweethearts!


I vintras fick jag låna en bok av min låtsasmorsa som hon tyckte jag skulle läsa. Hon sa att den va riktigt bra. Men så har jag aldrig tagit mig för att läsa den, föräns igårkväll förstås. Då tog jag ner den från hyllan och bläddrade fram till kapitel ett och redan efter första sidan så var jag fast. Boken är verkligen helt fantastiskt bra, så nu ska jag krypa ner i sängen igen och fortsätta där jag slutade igår. Jag kanske ska berätta vad boken heter också; Tusen strålande solar, skriven av Khaled Hosseini.

Förresten så kom jag på en alldeles utmärkt rolig idé igår innan jag somnade. Jag ska titta närmare på detaljer och se hur jag ska gå tillväga för att förverkliga den.



Nattinuffsan!

Nyduschad och nysmörjd för att krypa ner i en nybäddad säng. The closest to heaven that you can ever get. hehe nerrå, visst att det är underbart men det finns kanske en och annan sak som är ännu bättre här i livet. Men just nu, i denna sekund känns det faktiskt inte som det.


God natt alla sötnosar!


Internet-knas

Igår krånglade vårat internet hela dagen. Det har varit mycket av det på sista tiden tycker jag, men vi kan inte komma på vad det beror på. Ibland funkar det och ibland funkar det inte -jättekonstigt!


Jag tänkte i alla fall komma med en kort sammanfattning från gårdagen. Förmiddagen var ganska seg och långsam, men när Daniel kom hem från skolan så käkade vi jättesmarrig lunch och sedan begav vi oss av mot vingåker factory outlet. D köpte ett par nya jeans och en t-shirt och jag hittade en snygg puma-keps och en sjysst t-shirt jag med (bilder kommer senare). När vi shoppat klart så åkte vi mot mammsen en snabbis, bara för att hälsa och lämna av en liten present till Adrian. När det var avklarat så åkte vi vidare till pappa för att kolla in deras nya lägenhet. Och den var verkligen superfräsh och allt luktade sådär nytt som det ska göra när det är nybyggt. Axel hade lite problem när han skulle springa runt, för golvet var lite för halt för honom... Storebror Tobias och lillebror Simon tittade förbi, så då fick man se dom också. Vi käkade lite kvällsmackor och sedan när klockan var halvtio var det dags att bege sig hemåt igen. Väl hemma så var det bara att krypa ner och somna i den varma sköna sängen.

En dag senare så sitter jag här framför datorn igen. Det har varit en ganska så händelselös dag hittills, men snart ska vi dra igång med storstäd här hemma. Mindre roligt, men väldigt nödvändigt! Hur har eran tisdag varit såhär långt? Lika grå och trist som vädret ute eller lite mer färgglad?

home sweet home

Japp, hemma igen efter västerås-trippen. Vi hittade inte det vi var ute efter utan jag köpte bara lite servetter och såna där formar som man gör egna glasspinnar i. Så det ska jag försöka mig på imorn tror jag. Efter IKEA åkte vi till björnö och lade oss på en strand och solade lite och bara njöt av värmen och solen.
Just det. Självklart glömde jag mobilen hemma, så inga bilder blev det heller.

Av någon anledning har jag varit på dåligt humör hela dagen.
 Sådär riktigt irriterad!




ikea -västerås

God  morgon mina läsare, eller ska jag säga god för middag. Jag tog en välförtjänt och skön sovmorgon idag för jag somnade jättesent igår. Efter schlagerfestivalen så fastnade jag för skräckfilmen på fyran och det tog ett tag innan jag insåg att det inte var någe bra för mig att titta på den. Jag bli ju så nedrans rädd av sådana filmer...

Planerna för idag är i alla fall att vi ska till västerås för att ta en sväng på ikea. Jag älskar ikea -massa snyggt till övrkommliga priser liksom. Jag kanske tar en och annan bild på vår lilla tripp för det har ju faktiskt varit dåligt med sådana i bloggen de sista dagarna.

Vi hörs senare, puss hej!

Grattis Norge

Det var en bra låt som vann -överlägset! Tycker det var lite synd att vi fick så lite poäng för jag tyckte att Malenas låt var väldigt bra, internationell och ja, allt det där som man trodde behövdes... Men ack så dåligt det gick.

Tillbaka till norsken, visst var han bra, men allt det här snacket om hur söt han är. Jag tycker mest att han ser ut som en liten rumpnisse med grisnäsa.

Vad tycker ni? Snygg eller ful?


God morgon allihopa!

Är ni vakna?Visst känns det härligt att det är lördag -lugnande på något vis. 

Själv är jag vaken, var nyss nere i torkrummet och hämtade upp tvätten som hade hängt på tork sen sist. Men nu ska jag gå och krypa ner i sängen ett par timmar, känner mig hur trött som helst. Jag och D har lovat Axel att vi ska åka och hitta på ngt roligt idag, så det ska vi göra lite senare. Sen ikväll är det ju final i eurovision -inte missa!

Berätta om era lördagsplaner!


hemklickat

Jag fortsätter att fynda. Kikade in på ellos och hittade två läckra baddräkter som jag hoppas ska passa mig perfekt i sommar. Och ni som känner mig närmare förstår varför jag gillar just den här modellen, mer än så säger jag inte :P




199:-  79.50:-


249:-  75:-

Baddräkterna hittar ni inne på ellos.se
Även bilderna är därifrån.


Bad update, I know!

Men som vanligt strulade vårat internet igår. Så jag skrev ett inlägg som aldrig gick att publicera so here it comes! ;)


Jag och D drog till Tuna park, eskilstunas köpcentra för er som inte vet, förut när han kom hem. Han var på jakt efter ett par nya skor och hittade ett par himla snygga Nikes inne på inter sport. Dom är svarta med lite lila detaljer -himla fräsiga! Själv envisades jag med att gå in på Gina tricot (man hittar ju alltid ngt bra där till ett bra pris) och tur var väl det för jag lyckades fynda lite fina smycken. Två halsband, ett armband och ett hårband. Allt det för endast 80 kr och jag räknade ut att det egentligen skulle ha kostat 486kr -det kallar jag för ett klipp! ;D En ny brun utan sol för ansiktet plockade jag till mig inne på apoteket också, min var nämligen slut....

Please don't mind the doghair på kudden!



 





Axel är med och tävlar

Jag anmälde just min lilla ögonsten Axel till en tävling hos den här tjejens blogg. Både han och jag håller tummarna/tassarna för att han vinner. Första priset är en sele från puppia. Jag frågade Axel vilken färg han ville ha och vi tyckte båda att beige skulle passa bäst, och så liten som han är så behöver han en i storlek XS trots att han länge försökte påstå att storlek L var den som skulle passa bäst ;D




Snart så...

Kommer min älskling hem från skolan! :)


Kärlek! <3

närkes landskapsblomma



Titta vad jag hittade när vi promenerade i Tidö sist.
Tog den med mobilkamera och den är oredigerad.
En systemkamera står ganska högt upp på min önskelista nu.
Får önska mig en av pappsen. Synd bara att jag inte fyller förens i november..

segast i världen

Ja det är nog jag just nu. Vaknade upp imorse och var så himla trött, fick tvinga mig själv upp ur sängen. Jag tvättade aldrig klart igår så har fortsatt med det nu på morgonen. Men bara en maskin till sen så är det kirrat. Tänkte promenera iväg till apoteket snart också... mer än så är det inte...

Motorcykel

Jag tog en paus i tvättandet och hoppade upp bakom Daniel på motorcykeln. Vi åkte en runda med Jemi och Meis, dom har också en motorcykel nämligen. Först begav vi oss av till Slagsta glass här i eskilstuna (snacka om att jag blev läskad) men jag höll mig till en plastbägare med bara jordgubbar i. Det var himla smaskigt det också faktiskt. Och så himla snälla och stödjande (hmm) som dom är så ville dom åka till Mc Donalds efteråt, där smällde dom i sig av allt möjligt medan jag satt med en sån där liten påse med äpplen och ett glas vatten till det.

Gissa om jag känner mig duktig (men hungrig!)





Vår motorcykel -fräsig va?!


Tvätt-tant

Jajjemen, idag sysslar jag med tvätten. Springer upp och ner till tvättstugan stup i kvarten. Jag tycker det är ganska mysigt att tvätta och fixa när man väl gör det, man känner sig så vuxen och duktig. Förutom tvättandet så har jag suttit i telefonkö på förmiddagen, men kom till sist fram till farbror doktorn så nu har jag fått penecillin i 5 veckor. Känns underbart så snart är jag frisk för att träna igen. Hundpromenad och lite handling har jag hunnit med också och just det. Jag har varit på posten och hämtat ut ett paket jag hade fått. Det innehöll schampo, Loreal Shine Blond.

Som ni märker har jag bara en helt vanlig vardag idag... inget spännande. Berätta om er dag!


Exakt såhär sexig är jag när jag tvättar! ;D

Tumba och Bensinpump

Det blev en liten tripp för oss till Tumba idag. Daniel hade nämligen fått nys om att det var en motorcykelverkstad där som hade precis en sådan bensinpump som han var ute efter. Här om dagen när vi skulle åka så lade motorcykeln av och ville inte starta. Efter lite trix och fix visade det sig att just bensinpumpen hade pajat. Så nu mekar han med den ute på gården och jag och Axel ligger på soffan och tittar på Sjukhuset på trean.

Glöm inte eurovision songcontest semifinal 1 kl 21 på kanal 1 ikväll!


I bilen på väg mot Tumba

Att lyssna på kroppen

Som ni säkert vet vid det här laget så har ju jag påbörjat en så kallad detox. Jag har bestämt mig för att bara leva på frukt de närmaste två veckorna, för att driva ut slaggprodukter i kroppen. Och det jag vill uppnå är att få bort mitt sug efter socker och andra dåliga saker. Just nu är jag inne på dag två och jag måste säga att gårdagen var en riktig pers! Det var jättejobbigt. Men redan idag märker jag resultat (än så länge i alla fall) suget är borta. Men jag måste även berätta för er att jag lyssnar på kroppen och är det så att jag känner att jag inte klarar det så kommer jag naturligtvis att stoppa i mig något mer (fortfarande nyttigt och naturligt men endå något mer) som t. ex. kokt ägg och skalade räkor.
 

För man får aldrig och då menar jag aldrig glömma bort att lyssna på sin kropp. Det är oftast den som vet bäst. Glöm inte bort det!




HEY HOY

Har man inget vettigt att säga så är det lika bra att inte säga något alls. Håller ni inte med?


Och jag måste erkänna att jag inte har så mycket att berätta. Därför bjuder jag bara på en fin bild jag lyckades ta här om dagen när vi var vid naturreservatet i näärheten ut av tidö.




Ha i åtanke att jag bara använder min mobilkamera när jag fotar.
Men visst blev denna fin (?)

äppel päppel

Dags för lunch!


Första dagen

God morgon kära vänner! :)


Min vecka har börjat bra, lugnt och skönt. Har hunnit skjutsa Daniel till skolan, promenerat en runda med Axel och sist men inte minst så har jag påbörjat min detox. Det känns bra faktiskt, det var dags för förändring. Jag kanske ska berätta vad min frukost bestod av (?). En läskande fruktsmoothie gjord endast på frukt och vatten. Så här gjorde jag;

Skalade och skivade två st Kiwis
Tinade lite frusta hallon i micron (tina inte för länge, de ska fortfarande vara lite småhårda!)
Lade ner allt i en plastbunke
Hällde lite kallt vatten över (ca 1/2 dl)
Mixade allt med stavmixern till en slät röra
Klart!

Jag glömde ta en bild innan jag druckit upp den. Så snodde en random smoothiebild på google ;)

Bananmilkshake och Marängsviss

Ja, kan ni tänka er att jag lyckats klämma i mig det. Men jag ska faktiskt erkänna att de tre senaste dagarna så har jag svullat ordentligt. Har jag varit sugen på något så har jag bara ätit det, unnat mig det helt enkelt. Men det finns en anledning att jag har unnat mig så mycket just nu och anledningen är faktiskt att imorgon så börjar jag med en detox. Vad innebär det undrar ni (?) Jo jag ska göra så att de närmaste två veckorna så kommer jag endast att leva på frukt. Frukt och vatten. Och efter dom två veckorna så följer fyra veckor då jag kommer att leva på bara grönsaker och frukt. Låter det extremt tycker ni? Jo, lite extremt är det nog. Men den här detoxen driver ut alla konstiga ämnen man har i kroppen så som transfetter och socker. Och jag tycker att det ska bli så skönt att få ut dom. Så att mitt nedrans sockerberoende försvinner -en gång för alla.
 
Att man tappar några kilo inför sommaren skadar ju inte det heller, det ser jag som ett plus!




Jag i bilen förut

Sunday

Jag har haft en superhärlig Söndag!

Vi vaknade sent imorse. Vi käkade lite frukost för att sedan bege oss ut mot Tidö slott. Det var faktiskt inte så mycket att se just där så därför åkte vi vidare till ett naturreservat ca 1 mil därifrån. Där gick vi en vandringsrunda och Axel fick springa fritt. Vi stormtrivdes där borta alla tre. Solen sken och naturen var hur vacker som helst!

Nu ska vi vila en stund för att sedan ta en tur på motorcykeln -spännande!






mmmmm suuuubwaaay

(läs rubriken på homer simpsons sätt)



Är nyss hemkomna från subway. Jag och D var där och käkade en varsin macka med Meis och Jemi, mycket trevligt! Snart dags för sängen.
 

God natt!


Frisk luft och bildregn

Daniel drog ut mig förut i alla fall. Och tänk vad lite frisk luft kan göra, jag känner mig som en helt ny människa! :)





Värk

Idag vaknade jag först vid tiotiden. Men på grund av den här infektionen jag har i kroppen så  är jag helt slut. Min kropp värker som om jag hade kört ngt slags triathlon igår, trots att det enda jag gjorde var att glo på TV. Så därför somnade jag igen vid elva och vaknade inte först nu. Det känns för j*vligt faktiskt. Hatar att sova bort dagarna. Men nu när jag är vaken så är det endå inte så mycket jag kan pyssla med. Är ju lika bra att sitta hemma och tråka när man är sjuk annars har det ju en tendens att bli värre.

Ser verkligen fram imot Måndag då jag får penecillin av min kära Doktor!


Bored

Jag är så himla uttråkad! Och när jag vet att alla vänner ska iväg på födelsedagsfest idag och jag bara ska sitta här sjuk framför TV'n så blir det ännu tråkigare. Är så sugen på att hänga med... men jag skulle nog inte få det så kul ändå eftersom att jag är sjuk. Liksom lycka till att gå på party me urinvägsinfektion, springa på toa var femte minut typ... Jaja, sånt är livet ibland som jag brukar säga.

Berätta om era fredagsplaner, läska mig lite! :D








Så ser jag ut just nu. Bekvämt och bra!
Tur att jag har goseaxel som sällskap i alla fall!

Middagstips

Köttfärssås med champinjoner och fullkornspasta

Ingredienser:
för 4 portioner

500 gram köttfärs
1 gul lök
1 burk skivade champinjoner
1 burk krossade tomater
3 st vitlöksklyftor
2 msk creme fraishe
1 köttbuljongtärning
salt och peppar

Fullkornspasta



1. Värm upp lite olivolja i en kastrull. Lägg sedan i köttfärsen och den gula löken som du har hackat. Stek köttfärsen tills den är helt brun.



2. Tillsätt champinjonerna inklusive vattnet i burken. Låt det puttra en stund och lägg sedan i de krossade tomaterna. Rör om och låt puttra.

3. Tillsätt köttbuljongen, creme fraishen, vitlöken (även den hackad eller pressad), salt och peppar. Rör om och låt stå och småputtra i ca 5-10 minuter.

4. Glöm inte att koka pastan under tiden!


Enkelt, snabbt och gott.


Ett inlägg om Roppe

Eftersom att Roppe är så söt. Vit, mjuk och luktar gott, så tänker jag tillägna ett helt inlägg åt bara honom. Kan ju börja att berätta lite om vem han är. Rocky, som han gentligen heter är en stor vit Boxerpojke i sina bästa dagar. Han är snäll, omtänksam och busig. På dagarna tycker han om att vara ute och springa, busa med bollar och tugga sönder saker. Men det han tycker om bäst av allt är att få tugga på sin fina gröna räffsa. Oj så god den är. Men när dagen är slut och kvällen kommer smygandes runt hörnet då blir han gosesjuk. Han ligger så nära han kan och lägger sina fina läppar i våra knän. Får han chansen så kryper han mer än gärna upp i soffan eller sängen (det beror på var vi ligger någonstans) trots att han innerst inne vet att han inte får. Tack Roppe för att du finns och gör våran värld till en lite sötare, roligare och vitare värld.


Roppe -we love you!


Åh, vad fin!


Åh, så trött!


Åh, vad han saknar storebror! RIP Frippe.


Åh, så liten!


Åh, så busig!



Ny dag nya tag

God morgon mina vänner!

Jag måste säga god morgon trots att klockan är kvart över elva. Sov alldeles för länge idag, nämligen till halv elva. Tur att min söta vän Elnaz ringde och väckte mig, annars hade jag nog sovit bort hela dagen. Men jag skyller min trötthet på att jag är sjuk. Ont i halsen, ögoninfektion och urinvägsinfektion. Jag längtar till på Måndag då min doktor ska ringa till mig (han va ledig denna vecka) så jag kan få lite hjälp att bli frisk. Jag skippar att bjuda på bilder av mig själv då jag ser ut ungefär som jag mår.

Som ni kanske förstår ha jag inte hunnit med så mycket än. En runda med Axel i den fina parken här i närheten är allt. Nu tänkte jag fixa mig lite god frukost och sen se var dagen tar mig. Kanske upp på vinden?



Jag plockade lite blommor på vår promenad sist. Visst är dom fina? Dom luktar riktigt gott också!


Inspirerad

Som vanligt så har jag läst min söta vän Johannas blogg idag - ett par gånger ;) Idag hade hon provat en ny godissort och gett den betyg och sådär. Och eftersom att jag själv testade en ny sak idag så blev jag inspirerad av henne att göra likadant. Det jag testade var Cloettas nya Pollysmak. Nämligen Dark and white. Eftersom att jag älskar vit choklad så valde jag just den sorten. När den är betald och vi sitter i bilen så tar jag första smakbiten av en vit polly och blir sådär lite halvbesviken. Sen läser jag den lilla texten och där står det; "with a taste of dark and white lemon/lime chocolate". Typiskt! tänker jag. Varför hålla på att mixtra i lemon/lime, förstörde hela grejjen tycker jag. Så dom mörka vanliga får ju helt klart godkänt, men dem där vita prickarna i påsen får tummen ner av mig. Tyvärr...


Bilder från vår promenad


Vacker natur i stora sundby


Axel luktar efter bra kisställe


Mera vacker natur


Två småtrötta smurfar


"Okej då, jag ställer väl upp på en bild då"


Det vackra slottet. Vi vågade smyga oss fram dit. Trots att det var "privat mark".


Solen började gå ner





Middagstips

Läcker sallad med kycklingfilé och sweetchili/souercreamsås.

1. Börja med att ta fram alla grönsaker du vill ha i din sallad. Skölj och hacka dom. Förutom morötterna som gör sig bäst rivna.


2. Lägg allting i skålen du ska servera i. Ta nu fram olivolja, balsamvinäger, citron, salt, peppar, torkad mynta och paprikapulver.



3. Pressa ut saften ur citronen över grönsakerna. Häll på olivolja och balsamvinäger efter smak. Peppra och salta med alla kryddor även det efter smak. När du gjort det så är det bara att vända runt allt och blanda det ordentligt. Jag brukar göra det med händerna.



4. Nu över till kycklingfiléerna. Lägg dom i en ungnssäker form. Häll olivolja över dom. Salta, peppra och lägg på torkad oregano. Sen är det bara att börja massera in oljan och kryddorna i dom. Sätt sedan in dom i mitten av ugnen (200 grader) i ca 20 - 30 minuter beroende på hur stora och tjocka dom är.



5. Nu till såsen. Ta vanlig gräddfil och häll den i en liten skål. Häll över sweetchili-sås, salta och rör om. När allt är klart så är det bara att servera och avnjuta maten!


I'm back!

Varken ni gillar det eller inte! ;)

Jag tog en bloggpaus under mina dagar i Örebro. Visst hade jag saker att skriva, men när jag var där så passade jag på att släppa allt för en stund -alla måsten och kommunikationen med omvärlden fick ligga på hyllan ett tag. Medans det låg och samlade damm så har jag vilat upp mig och återfunnit min energi som jag hade tappat bort för ett tag. Men som sagt nu är jag tillbaka och redo att ta an vardagen igen.

Jag och mamma var på visningen av lägenheten igår. Den såg jättebra ut (eller så bra en hyresrätt ser ut, kan inte jämföras med vår nyrenoverade bostadsrätt. Men man får inte vara för kräsen) en tapet som MÅSTE bytas och hoppas på en renovering av badrummet inom snar framtid. Men allt var i alla fall fräsht och det är ju huvudsaken.

Nog om dåtid och tillbaka till nutiden. PÅ morgonen har jag ringt ett par viktiga samtal, ätit en nyttig frukost, varit ute med min söta chihuahua-bäbis. Nu tänkte jag ta mig upp på vinden och börja rensa.
 
FÖR SNART FLYTTAR VI OCH JAG LÄNGTAR IHJÄL MIG!


Fredagsmys för en



MUMS!

Dåligt bloggväder

Visst är det? Ska man ha en bra bloggdag så är det nästan ett måste att det i alla fall är lite småmulet ute liksom. För som det ser ut nu så vill man ju inte sitta en sekund framför datorn :P

Gårdagens "valborgsfirande" blev riktigt lyckat! Vi hade en jättetrevlig kväll med Freddie och Amanda. God mat, gott vin och charader var det vi ägnade början av kvällen till. När klockan började närma sig tolvslaget så begav vi oss upp på stan och satte oss på grappas uteservering för att ta en drink. Supermysigt!

Och imorse när vi vaknade så sken solen för fullt, så det var bara att bege sig ut i det fina vädret. Tog bort dubbarna från våra vinterdäck så vi slipper böta för det ifall farbror polisen stoppar oss. Sen åkte vi till friidrottsstadion och busade runt lite. Sprang några varv, hoppade lite längdhopp och efter det la vi oss på höjdhoppsmadrassen och solade. Hur underbart som helst!

Till kvällen ska jag nog hålla mig inne och vila upp mig. Ska upp ganska tidigt imorn för att köpa födelsedagspresent till mamma, hon fyllde år igår. Och imorgon ska vi åka hem till Örebro och fira henne lite. Vi ska naturligtvis passa på att grilla lite då också.


Vad har ni för planer den här helgen?

RSS 2.0