Middagstips

Läcker sallad med kycklingfilé och sweetchili/souercreamsås.

1. Börja med att ta fram alla grönsaker du vill ha i din sallad. Skölj och hacka dom. Förutom morötterna som gör sig bäst rivna.


2. Lägg allting i skålen du ska servera i. Ta nu fram olivolja, balsamvinäger, citron, salt, peppar, torkad mynta och paprikapulver.



3. Pressa ut saften ur citronen över grönsakerna. Häll på olivolja och balsamvinäger efter smak. Peppra och salta med alla kryddor även det efter smak. När du gjort det så är det bara att vända runt allt och blanda det ordentligt. Jag brukar göra det med händerna.



4. Nu över till kycklingfiléerna. Lägg dom i en ungnssäker form. Häll olivolja över dom. Salta, peppra och lägg på torkad oregano. Sen är det bara att börja massera in oljan och kryddorna i dom. Sätt sedan in dom i mitten av ugnen (200 grader) i ca 20 - 30 minuter beroende på hur stora och tjocka dom är.



5. Nu till såsen. Ta vanlig gräddfil och häll den i en liten skål. Häll över sweetchili-sås, salta och rör om. När allt är klart så är det bara att servera och avnjuta maten!


Kommentarer
Postat av: Isabelle

Det där både lät och såg riktigt gott ut! Den idén ska jag sno någon dag ;)

2009-05-08 @ 15:48:32
URL: http://bellebus.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0