Middagstips
Köttfärssås med champinjoner och fullkornspasta
Ingredienser:
för 4 portioner
500 gram köttfärs
1 gul lök
1 burk skivade champinjoner
1 burk krossade tomater
3 st vitlöksklyftor
2 msk creme fraishe
1 köttbuljongtärning
salt och peppar
Fullkornspasta
1. Värm upp lite olivolja i en kastrull. Lägg sedan i köttfärsen och den gula löken som du har hackat. Stek köttfärsen tills den är helt brun.
2. Tillsätt champinjonerna inklusive vattnet i burken. Låt det puttra en stund och lägg sedan i de krossade tomaterna. Rör om och låt puttra.
3. Tillsätt köttbuljongen, creme fraishen, vitlöken (även den hackad eller pressad), salt och peppar. Rör om och låt stå och småputtra i ca 5-10 minuter.
4. Glöm inte att koka pastan under tiden!
Enkelt, snabbt och gott.
Ingredienser:
för 4 portioner
500 gram köttfärs
1 gul lök
1 burk skivade champinjoner
1 burk krossade tomater
3 st vitlöksklyftor
2 msk creme fraishe
1 köttbuljongtärning
salt och peppar
Fullkornspasta
1. Värm upp lite olivolja i en kastrull. Lägg sedan i köttfärsen och den gula löken som du har hackat. Stek köttfärsen tills den är helt brun.
2. Tillsätt champinjonerna inklusive vattnet i burken. Låt det puttra en stund och lägg sedan i de krossade tomaterna. Rör om och låt puttra.
3. Tillsätt köttbuljongen, creme fraishen, vitlöken (även den hackad eller pressad), salt och peppar. Rör om och låt stå och småputtra i ca 5-10 minuter.
4. Glöm inte att koka pastan under tiden!
Enkelt, snabbt och gott.
Kommentarer
Trackback